Pagina's

maandag 5 augustus 2013

Waarschuwing voor garagefraude in Hongarije en Bulgarije

Vakantiegangers die per auto naar Hongarije of Bulgarije gaan, moeten goed oppassen als ze hun auto daar naar de garage brengen. Volgens Allianz Global Assistance (AGA) komen uit deze twee Oost-Europese landen, die in opkomst zijn bij Nederlandse toeristen, steeds meer meldingen binnen van zogeheten garagefraude.





De garages stellen bijvoorbeeld dat een auto uitgebreid gerepareerd moet worden, terwijl er maar een klein probleem is. Ook stelen monteurs tijdens de 'reparatie' soms goede onderdelen uit de auto.
Allianz raadt toeristen aan om in geval van panne zo veel mogelijk bij hun auto te blijven wanneer ze die in een garage laten repareren. Daarnaast is het goed om van te voren foto's te maken, zodat er aangifte kan worden gedaan bij de politie als er iets verdwenen is.
Dit jaar zijn er volgens een woordvoerder opvallend meer meldingen binnengekomen dan de afgelopen jaren. Een voorbeeld is een geval waar een automobilist naar een garage ging om een band te laten verwisselen. Achteraf bleek dat zijn drie andere banden stiekem waren verwisseld voor versleten exemplaren. In Hongarije en Bulgarije bestaat er volgens Allianz geen organisatie die vergelijkbaar is met de Nederlandse branchevereniging Bovag. Garages hebben daardoor geen duidelijk keurmerk en Nederlandse toeristen worden door hun verzekeraar meestal simpelweg naar de dichtstbijzijnde garage gestuurd.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten